Veckans veganska #2

Yo guys 💙
Den största omstÀllningen med att bli vegan Àr sjÀlvklart att gÄ över till en vegansk kost, för mig var det lÀttare att ta ett steg i taget. Jag hade redan uteslutit kött, fisk, skaldjur och allt annat kött sedan flera Är tillbaka nÀr jag bestÀmde mig för att bli vegan, men det som kÀndes bÀst för mig var att successivt byta ut mjölk mot havredryck, yoghurt mot en vÀxtbaserad yoghurt etc. Just dÀrför tÀnkte jag tipsa om mina favorit produkter som jag alltid har hemma, förhoppningsvis vÀljer nÄgon att testa ett vÀxtbaserat alternativ nÀsta gÄng de Àr och handlar.

Favorit frysvaror

Astrid och aporna bejkon - Jag Àlskar att göra en riktigt krÀmig pasta carbonara med bejkon som substitut för bacon.

Tzay - Tzay ligger definitivt i topp 3 av mina favorit produkter, jag Àlskar smaken men det absolut bÀsta Àr tuggmotstÄndet!

Anamma formbar fÀrs - Helt klart min absoluta favorit produkt just nu, lÄt fÀrsen tina i 30 min och sen kan du forma den till precis vad du vill utan tillsatta bindningsmedel. Jag har gjort köttbullar, köttfÀrslimpa, hamburgare och en massa annat gott.

Anamma vegofÀrs - Godaste substitutet för köttfÀrs enligt mig. 1 kg vegofÀrs kostar 66,95kr och 1 kg nötfÀrs kostar 99,90kr. VegofÀrs har 17g protein samt 5g fiber per 100g.

Oumph! pizza - BÀsta fryspizzan jag Àtit, finns dessutom i tvÄ olika smaker men min favorit Àr Italian Style. Oumph! Àr ocksÄ ett köttsubstitut, bland annat de jag anvÀnde för att göra en veganska kebabtallrik.

Favorit kylvaror

Oatly! pÄ mackan - Jag har aldrig tyckt om mjukost, men detta substitut fastnade jag verkligen för. Jag har Àven gjort frosting till morotskaka pÄ Oatlys pÄ mackan.

Oatly! imat fraiche - Jag Àlskar crÚme fraiche, och detta Àr det substitut som Àr mest likt i smak och konsistens enligt mig.

Tofu - Tofu Àr ocksÄ i topp 3 av mina favorit produkter, jag har gjort fiskpinnar pÄ tofu som blev sinnessjukt likt fiskpinnar gjorda av fisk. Men oftast brukar jag bara marinera tofun, skÀra i smÄ kuber och steka till t.ex wok eller nudlar.

Alpro yoghurt - Jag har alltid Àtit yoghurt varje morgon, sÄ det var nog en av de svÄrast grejerna att sluta med men Alpros yoghurt Àr nog det enda vÀxtbaserad alternativet jag faktiskt tycker om. Sjukt god konsistens och smak.

Alpro vispgrÀdde - Ingen produkt jag anvÀnder regelbundet men ÀndÄ vÀrd att nÀmna, funkar precis som vispgrÀdde och blir fluffig lÀtt.

Oatly! havredryck - Mitt absoluta favorit substitut för mjölk, jag som aldrig har tyckt om smaken av komjölk föll verkligen för Oatlys havredryck första gÄngen jag smakade den! Dessutom finns havredrycken i olika smaker, t.ex chokladdryck och den gÄr att anvÀnda till all matlagning och bakning du kan tÀnka dig.

Jag glömde fota vilken ost jag anvÀnder, men mina tvÄ favoriter Àr Violife och Jeezly.

Gillar

Kommentarer

LifeOfAPanda
LifeOfAPanda,
Har sjÀlv försökt Àta mer veganskt, hÄller mig till vegetariskt just nu dock pga att affÀrerna runtom mig har sÄ dÄligt utbud nÀr det kommer till veganskt! Sjukt segt :/
nouw.com/lifeofapanda
Mina
,
För nĂ„gon som försöker leta sig fram i vegandjugeln hjĂ€lpte detta enormt! Hade nĂ€stan tröttnar efter ett par dĂ„liga köp och en tight budget. TACK! ❀
Mina
IP: 82.99.3.229