Svarar på era frågor

Yo guys💙

Det blir ett väldigt långt inlägg om jag ska svara på alla frågor jag fick, så jag har valt ut några av dom. Men tack så jätte mycket till alla som ställde så bra frågor!

Hur gammal var du när du gjorde din första piercing?

Det är faktiskt en lite rolig historia, jag hade tjatat om att jag ville ha snakebites (de två läpp-piercingarna som jag har nu) sedan jag var 12-13 år gammal. Så mamma bestämde att om jag fick A i alla ämnen när jag gick ut 9:an skulle jag få ta dom. Det roliga är att jag var sjukskriven hela 9:an och hoppade av efter, så jag fick aldrig några betyg men fick ändå ta piercingarna när jag fyllt 15 år. Om jag inte minns helt fel sa mamma att enda anledningen till att hon godkände dom var för att jag mådde sjukt dåligt psykiskt och detta var något som gjorde mig otroligt glad och höjde mitt självförtroende.

Hur många tatueringar och piercingar har du?

Jag har just nu 4 tatueringar, varav 3 av dom sitter på armarna och den största på ryggen. Jag har 3 piercingar, varav alla sitter i ansiktet och sen även en 6 mm töjning i vänstra örat.

Vad är det bästa med att blogga?

Jag skulle nog säga att det absolut bästa och roligaste är att få kontakt med sina läsare och känna att man kan göra skillnad. Förut skrev jag mycket om mina diagnoser, och då fick jag ofta mail av läsare som skrev att mina inlägg hade hjälpt dom på olika sätt.

Om du inte gått programmering, vilken linje hade du gått då?

Jag har sagt sen jag lärde mig att prata att jag vill bli läkare, när jag blev äldre bestämde jag mig för kirurgi; mer specifikt hjärtkirurg. I tidig tonår hittade jag till programmering och webbutveckling och blev kär direkt, när jag väl skulle bestämma vilken linje jag ville gå valde jag programmering mest för att jag känner inte att jag har tid eller ork att plugga typ 10+ år som det ser ut just nu.

Kan du inte dela med dig av din hårrutin, hur underhåller du färgen osv?

Jag använder Manic Panic och har gjort sen jag började färga håret när jag var yngre, de är dessutom veganska och inte djurtestade. Med tanke på att jag färgar håret i en ny färg så fort färgen börjar tvättas ur behöver jag aldrig direkt underhålla färgen, hahah.

Hur kommer det sig att du blev vegan?

Jag började utesluta kött när jag var 12-13 år gammal, men jag skulle ändå säga att jag var runt 14-15 år när jag blev lakto-ovo vegetarian. I slutet av 2016 började jag köpa havremjölk istället för komjölk och liknande, men det tog fram till december 2017 innan jag blev vegan.

Grejen är den att jag har aldrig direkt tyckt om kött, det smakar bara blod och jag har alldeles för mycket empati för att ha mord på samvetet. Jag har aldrig heller tyckt om mjölk eller ägg, inte ens när jag var liten. Så enda gångerna jag åt mejeriprodukter var när jag åt ost, smör och yoghurt eller om det fanns i maten; och ägg använde jag bara i bakning. Det gjorde det sjukt mycket lättare för mig att utesluta animaliska produkter med tanke på att jag aldrig tyckt om basvaran.

Gillar

Kommentarer

Amamda
Amamda,
Kul att läsa 🙂
charlottelinden.se
charlottelinden.se,
Spännande att läsa dina svar 😃
www.charlottelinden.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229