Svar på era frågor!

Yo guys 💙

Jag fick otroligt mycket frågor och kan omöjligt svara på alla utan att det blir ett sjukt långt inlägg, många är dessutom frågor jag redan svarat på i tidigare inlägg. Därför har jag valt ut 5st frågor som jag tyckte stack ut ur mängden lite som jag kommer att svara på, självklart får ni ställa frågor i vilket inlägg som helst om ni undrar något så ska jag försöka svara på alla!

Hur länge har du bloggat & vad är roligast med att blogga?

Jag har bloggat på en annan domän (dåvarande Skywalkz.se) sedan 2013 men valde att lösenordskydda min gamla blogg och starta en ny då jag skrev om väldigt personliga saker och är rädd för att det ska reflektera negativt på mig i dagsläget. Det roligaste med att blogga måste vara att få kontakt med sina läsare och att känna att jag inspirerat eller rent av hjälpt någon, jag älskar verkligen när ni hör av er till mig och berättar att något jag skrivit har hjälpt er.

Vad för diagnoser har du och när fick du reda på att du har dessa?

På papper har jag Asperger, ADHD, Bipolaritet typ 2 och GAD (generaliserat ångestsyndrom). Jag är helt 100% på att jag även har PTSD men jag har aldrig slutfört en utredning för det, dessutom vill jag göra om min ASD (autismspektrum tillstånd) utredning eftersom att jag är säker på att jag har Högfungerande Autism och inte Asperger som jag är diagnostiserad med och jag upplever ofta att neurotypiska personer förknippar asperger med lågbegåvning - vilket absolut inte alltid stämmer.

Jag var mellan 13 - 15 år gammal när jag fick alla diagnoser jag har, jag låg inlagd på psyk en del under den perioden och de passade på att testa mig för alla bokstavskombinationer som finns känns det som.

Hur tycker du att din veganska livsstil har påverkat din hälsa?

Sedan jag föddes har jag haft problem med magen och inte ens specialistläkare kunde sätta en diagnos på vad som var fel. Så under hela min uppväxt har jag haft extrema smärtor i magen efter att jag har ätit, speciellt när jag åt grädde och liknande låg jag i fosterställning och grät av smärta. När jag var runt 12 - 13 år gammal började jag bli upplyst om hur hemsk djurindustrin verkligen är och började utesluta kött, efter ett tag började jag lägga märke till att jag inte hade lika ont längre. Men det var först när jag var 17 - 18 år gammal som jag började utesluta mejeriprodukter och ägg och märkte direkt stor skillnad. Sedan gick över till en 100% vegansk kost har jag väldigt sällan ont, det är bara när jag ätit enorma portioner eller liknande men det är normalt att få ont i såna situationer. Uppenbarligen klarar inte min kropp av en icke-vegansk kosthållning.

Har du känt av några fördomar från människor runt dig?

Eftersom att jag sedan 7 år tillbaka haft en alternativ klädstil samt är piercad i ansiktet, har synliga tatueringar och färgar håret regelbundet har jag alltid fått en massa dömande kommentarer om mitt utseende från trångsynta människor. Men jag har nog upplevt flest fördomar kring mina diagnoser generellt, som jag skrev innan är det många neurotypiska människor som förknippar asperger med lågbegåvning. Jag är otroligt högbegåvad och det har jag varit hela mitt liv, vilket har gjort det problematiskt för mig i skolan då jag anser att skolan är utformad för lågbegåvade och jag har aldrig fått någon motivation från lärare eftersom att de varit upptagna med att hjälpa andra elever som utav olika anledningar hamnat efter i sina studier.

Förtydligande: Jag anser inte att skola är något negativt, det jag försöker få fram är att jag majoriteten av mitt liv blivit klar med en uppgift på 3 minuter och fått sitta och rulla tummarna resten av lektionen efter som att läraren varit för upptagen med att hjälpa de andra i klassen och därför inte kunnat ge mig en ny mer avancerad uppgift eller liknande.

Vad har du för "stora mål" just nu?

Just nu ligger mitt absolut största fokus på att må bra och lära mig leva med min sorg. Men något jag tänkt rätt mycket på senaste månaderna är att jag skulle vilja starta ett företag och börja föreläsa samt i framtiden ge ut en självbiografi. På kortare sikt vill jag bli anställd som programmerare/systemutvecklare när jag har studerat klart och köpa en lägenhet med min pojkvän.

Gillar

Kommentarer

Frökenny ,
Vad roligt att läsa dina svar! Svårt med skola både för dom har svårt för sig och dom som har lätt för sig tror jag... Var så glad förra terminen när min sons lärare lovade att han och en klasskompis som också är superduktig i matte och ligger väldigt långt fram skulle få andra böcker och hjälp med uppgifter av skolans förstelärare, nu i höst har han ny lärare och de svårare böckerna lyser med sin frånvaro och läraren tycker att han "tramsar" vissa mattelektioner, kanske inte så konstigt när uppgifterna är låångt under hans nivå...Skolan tycker han inte är lika rolig längre, det går så lätt att få ett barn att tappa sugen för skolan😥
nouw.com/frökenny
Anna / Boihusbil,
Mat är vår kropps bränsle, det är viktigt att vi lyssnar och lär oss förstå vad vi mår bra. Min övertygelse är att vi är olika. Jag äter inte kött eller gluten och mår mkt bättre när jag slutade med det för ett antal år sen.
boihusbil.se