Ska jag ta körkort?

Inlägget är i samarbete med Körkortsskolan.se

Yo guys 💙
Jag har rätt länge tänkt att jag ska skriva ett inlägg om mina tankar kring körkort eftersom att det förändrats rätt drastiskt senaste året. Jag har fram tills för 1 år sedan bott i Stockholm och har därför aldrig känt ett behov av att skaffa en bil eller ens ta ett körkort då kollektivtrafiken går regelbundet. Men den tanken har verkligen försvunnit sedan jag flyttade till Östersund, här finns det inga tunnelbanor som går var tredje minut, det går knappt nattbussar och en fungerande kollektivtrafik utanför stan är bara att glömma. Just därför känner jag ett helt annat behov av körkort än jag gjort tidigare, jag känner mig låst.

Varför inte redan börja plugga så att jag har stenkoll på teorin när jag väl gör den? Därför tycker jag att det är så extremt bra att Körkortsskolan erbjuder onlineutbildning för körkort så att jag faktiskt har möjligheten att börja plugga redan nu och dessutom göra det i min egen takt! Jag har faktiskt redan testat att göra deras prov på 20 frågor och fick 10 rätt, 16 är minimum för att få godkänt. Men det roliga är att jag har aldrig läst en rad om trafikregler eller liknande, jag har absolut ingen förkunskap alls och ändå svarade jag rätt på alla frågor om hastighet & regler. Jag tycker ändå att i nuläget känns det viktigare för mig att veta när högerregeln gäller än att jag ska veta vilken skylt som gäller vid hörselskada och vilken vid synskada.

Jag tycker dessutom att alla borde ha koll på basic utav den anledningen att man får göra bil utan körkort i nödsituationer, om vi säger helt hypotetiskt att något skulle hända med Fredrik när han kör har jag rätt att framföra fordonet så att jag åtminstone kan köra in till sidan och stanna.

Sen har vi ju också den här lilla detaljen att jag måste ha ett lämplighetsintyg eftersom att jag har både ASD & ADHD, men det löser sig!

Gillar

Kommentarer

Frugan E
Frugan E,
Skulle också behöva ta körkort men det ger mig bara ångest.. Att sitta och köra upp och bli bedömd av någon, fy. Föreställer mig att hela jag börjar krampa (på grund av mitt neurologiska syndrom) och jag typ måste avbryta och allt blir fail.. 😋
www.frugan-e.se
nobodyals
nobodyals,
ta chansen om du kan ta kortet. Ska du fortsätta bo i östersund som är en underbar plats så är det en bra sak och jag kände en underbar frihet när jag hadde tagit mitt och kunde köra iväg själv om jag ville göra nått.
nouw.com/nobodyals
IP: 82.99.3.229