Programmeringsuppgift

Yo guys 💙

Idag har vi haft programmering hela eftermiddagen vilket gör mig på bättre humör, jag har turen att min pojkvän är programmerare och kan hjälpa mig om jag fastnar på något när jag är hemma. De uppgifterna vi fått i Java upplever jag väldigt dåligt förklarade och det gör att det är svårt att först vad uppgiften går ut på.

Första uppgiften var typ "Tomten ska på semester i Bahamas, först ska han flyga i 6.5h sen ska han vänta på bussen som bara går 30 och 00 varje timme osv". Problemet var att vi inte hade fått förklarat på lektionstid hur man skrev ett program som räknade ut att om han står vid busshållplatsen 05 måste han vänta 25 minuter, men om han istället var där 29 behövde han bara vänta 1 minut.

Vi hade inte heller lärt oss hur man gör så att programmet skriver ut t.ex 01:05 stället för 25:05 eller 10:15 istället för 09:75. Som sagt har jag en pojkvän som är duktig på att förklara sånt här och är engagerad i att jag ska lära mig och förstå allt. Han har aldrig gett mig svaret, dvs koden, utan alltid förklarat så att jag förstår vad jag ska skriva och hur det fungerar och därav kan lösa det själv.

Gillar

Kommentarer

charlottelinden.se,
Åh, vilken lyx att kunna få den hjälpen av din pojkvän om det behövs! 😃
www.charlottelinden.se
MBroden
MBroden,
Tycker det är dåligt av dina lärare att inte förklara sånt, men det är snällt att din pojkvän är engagerad och vill hjälpa dig 😊
nouw.com/mbroden