Hur vet jag att en produkt är vegansk?

Yo guys 💙

I detta "avsnitt" av Veckans veganska tänkte jag dela med mig av hur jag tar reda på om en produkt är veganvänlig eller inte. Efter ett tag lär man sig vad man ska leta efter, t.ex allt godis och liknande som innehåller E120 (karmin) innehåller krossade löss som används som ett rött färgämne. Oftast står mjölk och ägg i fetstil på innehållsförteckningen så att allergiker lättare kan se om produkten är okej eller inte.

Appar

De appar jag använder just nu är Vegokoll, Djurvänligt, Happy cow & Vegan additives.

Vegokoll använder man för att skanna en streckkod på en produkt, och får då information om produkten är vegansk eller inte. Jag vill bara påpeka att appen inte tar hänsyn till om produkten är djurtestad eller ej så jag rekommenderar att använda appen Djurvänligt för skönhetsprodukter och päls-fria produkter.

Vegan additives är en app där du skriver in E-nummer och får då veta om E-numret innehåller animalier eller inte. Happy cow tillåter dig att skriva in vilken stad som helst i hela världen och få upp restauranger som erbjuder veganska alternativ i närheten och är därför perfekt när du reser!

Facebook grupper

De grupper jag är medlem i är Vad lagar du för veganmat idag?, Vegetarianer och Veganer i Sverige 2.0, Veganska skönhetsprodukter & Baka Veganskt.

När jag behöver inspiration till middagen eller liknande scrollar jag alltid igenom gruppen Vad lagar du för veganmat idag? och brukar snabbt hitta ett gott recept! De andra 3 grupperna jag nämnde är mer till för frågor och tips om diverse veganprodukter eller vegan-relaterade ämnen.

Gillar

Kommentarer

IdaLipika
IdaLipika,
ÅH!! Så jäkla bra tips, detta behöver jag verkligen Tusen tack!! 😊<3
nouw.com/idalipika
anneli
anneli,
Perfekt tips! Jag håller på övergå till vegansk livsstil, progress och process 😊
littlesleeper.blogg,.se/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229