Hur mycket klimatkompenserar du?

Som ni alla säkert är medvetna om är jag väldigt engagerad i djurrätt på olika sätt, men jag är även otroligt engagerad i miljön och min egen påverkan på vårat klimat. Jag förstår helt ärligt inte hur andra kan äta kött 3 gånger om dagen, flyga till Thailand 2 gånger och året och äga 3 bilar per hushåll utan att bry sig. Jag blir genuint ledsen när jag tänker på hur många av mina medmänniskor behandlar planeten vi bor på, deras ignorans. Om jag skulle välja att skaffa barn vill jag kunna titta mitt barn i ögonen och säga att jag har gjort allt jag kan för att mitt barn ska ha ett så bra liv som möjligt, och det gäller även med miljön. Jag vill inte att mitt hypotetiska barn ska behöva leva med miljökatastroferna vi kommer se om några år på grund av hur jag valt att leva mitt liv, jag har ingen rätt att göra så mot mitt eget barn. Just därför tänker jag väldigt mycket på vad jag äter, vad jag köper och försöker vara så miljömedveten som möjligt. Hur gör du för att kompensera för din klimatpåverkan?

Jag har gjort WWFs klimatkalkylator, den första bilden är min egen klimatpåverkan och den andra bilden är mitt hushålls klimatpåverkan. Anledningen till att den andra bilder är så mycket värre inom resor är på grund av att Fredrik äger en bil.

Gillar

Kommentarer

Så bra att du engagerar dig i detta! Jag är tyvärr ganska dålig på detta men ska försöka bli bättre!
evahle.se
Amandizan
Amandizan,
Ja jag försöker också ge tillbaka till miljön genom att sopsortera tex. Att äta kött 3 ggr dagligen skulle aldrig falla mig in. Nej vi borde tänka på vad vi gör med miljön mer
nouw.com/amandizan