1 miljon svenskar anser inte att jag har rätten att skaffa barn

Över 1 000 000 svenskar anser inte att jag har rätten att skaffa barn om jag skulle haft en flickvän istället för en pojkvän. Jag är livrädd för att leva i ett land där 10% av befolkningen inte står upp för att jag ska ha mänskliga rättigheter.

Självklart förstår jag att majoriteten inte har röstat utifrån frågan om samkönad adoption, men alla dessa människor har aktivt valt att vända kinden till. Det är inte SD som skrämmer mig, det är det enorma antalet människor som stöttar dom och låter det hända.

Någon annan vill bestämma vad jag får och inte får göra med min kropp, någon annan vill bestämma att det inte längre ska vara mitt beslut vem jag ska skaffa barn med; eller om jag får skaffa barn överhuvudtaget. Om SDs förslag går igenom är det är inte längre mitt val, inte ens mitt och min partners val; och det är alla ni som röstat på SD som har bestämt det. Om förslaget går igenom är det samtidigt samma personer som bestämt att jag måste behålla ett barn om jag gått över 12 veckor in i graviditeten; ni har bestämt att jag inte får skaffa barn med min flickvän på samma sätt som ni har bestämt att jag måste behålla ett barn med min pojkvän om jag gått mer än 12 veckor in i graviditeten.

Jag kan inte beskriva den klumpen jag har i halsen just nu, och ångesten av vetskapen om att jag inte är ensam om att känna så här. Jag delar denna klump i halsen med varenda HBTQ person i Sverige. Det är inte bara oss det påverkar, denna politik och denna allmänna syn på våra medmänniskor påverkar alla minoritetsgrupper, alla med ett icke-svenskt ursprung, alla med någon form av funktionsskillnad och alla dessa underbara människor som jag delar mitt avlånga hem med. Jag anser att varenda individ på denna planet ska ha likvärdiga rättigheter, vi måste lära oss att älska varandra och våra olikheter.


Men jag är så tacksam och stolt över att mer än 2 500 000 svenskar står vid min sida, och det är alla ni som har kvar er mänsklighet som ger mig styrka

Gillar

Kommentarer

Vicky
,
alla ska ha samma rättigeter!
charlottelinen.se,
Så vidrigt! Tyvärr tänker inte många människor längre än näsan räcker..
www.charlottelinden.se